Visst är det roligt att kunna följa utvecklingen och räkna ner dagarna till beräknad förlossning? Med hjälp av en gravidapp kan du följa fostrets utveckling vecka för vecka och se hur mammakroppen förändras och anpassar sig under en graviditet. Men vilken app ska man välja? Utbudet är stort och det finns en hel uppsjö av gravidappar därute. Vi har testat de populäraste apparna just nu och listat favoriterna här nedan.

Saknas din favorit? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan.


1. Preglife
En populär graviditetsapp utvecklad av barnmorskor. Appen innehåller en mängd matnyttig information – perfekt för dig som verkligen vill läsa in dig på vad som händer i kroppen. Här kan du följa graviditeten vecka för vecka och få relevant information och råd om din aktuella gravidvecka, för både dig, bebisen och för din partner. Appen ger även möjlighet att skriva i din egen dagbok, följa din viktkurva och ta bilder på magen.

Läs mer och ladda ner Preglife här.


2. Preggers
En rolig och lättillgänglig app som beskriver fostrets storlek i jämförelse med en frukt eller ett djur. En gullig detalj är att fostret berättar om sin utveckling i jag-form så att man enkelt kan leva sig in i vad som händer. I appen kan du också få namnförslag, tips på checklistor samt få tillgång till träningspass och förlossningsförberedande övningar.

Läs mer och ladda ner Preggers här.


3. One million babies
En app utvecklad av barnmorskor, forskare och läkare. En pålitlig kunskapsbank som enkelt ger dig relevant information i varje steg i graviditeten. Följ graviditeten vecka för vecka och få en personlig uppskattning på bebisens födelsevikt och längd – framtagen utifrån dina värden. I appen kan du också hålla koll på ditt nästa besök hos barnmorskan samt logga dina personliga värden från besöken.

Läs mer och ladda ner One million babies här.

4. Graviditet+
En populär graviditetsapp som ger dig dagliga lästips, både på svenska och engelska. Här visas fostret i form av 3D-bilder som ger en verklig bild av hur barnet utvecklas i magen. i appen finns också möjlighet att skriva dagbok, logga vikt och lägga till bilder på magen!

Läs mer och ladda ner Graviditet+ till Android eller iPhone.


5. Preggo
En matig och lekfull app som gör tiden som gravid lite roligare. Följ graviditeten vecka för vecka och håll enkelt koll på viktig information under din aktuella gravidvecka. I appen finns flera roliga finesser – för gravidtetsdagbok, bolla potentiella bebisnamn, förbered inköps- och att göra-listor samt inspireras av andras förlossningsbrev.

Läs mer och ladda ner Preggo här.