Önskar du att bli gravid kan det hjälpa att använda en mens- och ägglossningskalender för att enkelt hålla koll på dina fertila dagar, spåra din ägglossning – och därmed få hjälp på traven med att bli gravid. Här har vi listat några av de populäraste apparna som finns ute idag! Har du tips på fler? Tipsa oss gärna längst ner i kommentarsfältet, så fyller vi på listan med din favorit.


1. Menskoll Lite
Enkel och rakt på sak. En mens- och ägglossningskalender i sin enkelhet som visar en tydlig översikt av din cykel. Håll koll på din ägglossning, dina fertila dagar, och när du har mens. Du registrerar dagsformen i form av egna anteckningar eller med emojis. Du kan också välja att få påminnelser, exempelvis när du kliver in i din fertila fas. Appen är gratis.

Läs mer och ladda ner Menskoll till Android eller iPhone.

2. Flo menskalender, Menscykel
En populär mens- och ägglossningskalender som hjälper dig att hålla koll på när du har ägglossning, är fertil och ska få mens. Appen skickar ut notiser som ”stor chans att bli gravid imorgon!” samt påminner dig om när din mens är på väg. Extra plus är att du kan logga din kroppstemperatur samt kan låsa appen med pinkod vilket gör den privat. Appen är gratis (betalversion med fler funktioner finns) och är delvis på svenska och engelska.

Läs mer och ladda ner Flo här.

Lär känna din kropp!
Appar är bara till för att veta var i cykeln du är. Om du känner till vad som är vanligt och ovanligt för just din kropp så märker du snabbare förändringar i kroppen, och på sätt också kan lättare identifiera om något inte står rätt till och därefter få hjälp om du vill söka vård.3. Clue Period & Cycle Tracker
En lärorik app som hjälper dig att hålla koll på din cykel i minsta detalj. Notera dagens humör, sömn, blöding och mycket mer! Aktivera en eller flera påminnelser och få koll på dina fertila dagar, ägglossningsdagen eller när mensen är sen. Här finns också artiklar och vidare läsning för den som vill veta mer. Appen är på engelska och går också att använda för att följa graviditet.

Läs mer och ladda ner Clue här.

4. Maya – Min menskollare
En sockersöt, pastellfärgad app som förutom de vanliga funktionerna i en menskalendern också erbjuder dagens tips. Välj mellan en rad färdiga notiser eller skapa dina egna. Logga symptom, dagens humör, medicinering, din kroppstemperatur ochoch mycket mer! Ett stort minus är att den inte förutspår ägglossningsdag. Appen är på svenska och erbjuder betalversion med fler funktioner.

Läs mer och ladda ner Maya här.