Artikeln innehåller reklamlänkar för Filur Namnlappar, Polarn & Pyret, Apoteket & Jollyroom

Här har vi samlat checklistan med våra bästa kläd- och pryltips för en bra start på förskolan.

Allmänt

Namnlappar eller märkpenna
Kläder, vantar och nappar byter snabbt ägare om de inte är namnmärkta. Därför är ett hett tips att märka alla kläder och prylar med barnets namn. Här skapar du enkelt dina egna namnlappar.

Blöjor (om det inte ingår)
Och om barnet inte är blöjfritt. Oftast räcker det att man lämnar ett blöjpaket på förskolan och därefter blir meddelad när blöjorna börjar ta slut. De flesta förskolepedagoger föredrar öppna blöjor med tejp för enklare blöjbyten. Hör med er förskola vad som gäller med blöjor och blöjbyten.

Gosedjur och napp
När det är dags för sovstund kan det vara livsviktigt att få ha med sitt favoritgosedjur och en napp (om barnet använder det) för att komma till ro under sovstunden på förskolan. Kom ihåg att märka både gosedjuret och nappen med namn.

Ryggsäck
Det blir mycket kånkande fram och tillbaka med extrakläder, vantar och mycket annat. En ryggsäck är absolut en nödvändighet när det nalkas förskoledags. Hitta din favorit här!

Kudde och filt (om det inte finns på förskolan)
Ofta finns detta på förskolan men om inte, vad är väl gosigare än egen kudde och filt när det är dags för sovstund.

Solskyddsfaktor (Vår och sommar)
Under våren och sommaren kan det vara bra att ha extra solkyddsfaktor till hands på förskolan. Tänk på att pedagogerna inte alltid hinner se till att ditt barn är insmord så glöm inte att smörja in barnet på morgonen innan lämning. Här hittar du ett bra urval av solskyddfaktorer för barn. Kom också ihåg att märka solskyddsfaktorn med namn.

Kläder

Satsa på mjuka och sköna plagg som är gjorda för lek och bus på förskolan. Ofta har barnen en egen låda för extrakläder som du kan fylla på när det saknas något. Ett tips är att ha ca 3 ombyten i lådan ifall en olycka inträffar.

Strumpor & eventuellt tofflor
Gärna med strumpor halkskydd. Har förskolan kalla golv kan det vara skönt med ett par extra värmande tofflor – de här gillar vi!

Tröjor
Beroende på årstid är det bra att antingen ha lång- eller kortärmade t-shirtar för ombyte. Samt en tjockare tröja/collegetröja för kallare dagar. Här hittar du ett härligt urval av överdelar som passar för lek i alla väder

Tights eller mjuka byxor
2-3 par byxor som är mjuka och anpassade för lek och rörelse. Se våra favoriter här!

Trosor/kalsonger (om barnet är blöjfritt)
Har barnet precis blivit blöjfritt kan det vara bra att ladda upp med ett gäng trosor/kalsonger. Den första tiden, innan kissepauserna bemästras felfritt, händer många olyckor. Här är några av våra favoriter!

Ytterkläder

Att hålla din busunge torr på förskolan kan vara en riktigt utmaning. Försök att alltid ha ombyte i form av en vinteroverall och fodrade regnkläder till hands under vinterhalvåret.

Underställ i ull och extra ulljacka
Klä gärna barnet i underställ och ha en extra värmande ulljacka redo att ta på under overallen vid riktigt kalla dagar. Spana in ett par varma favoriter här.

Fodrade regnkläder och gummistövlar
Vid blöta, regniga dagar föredrar pedagogerna ofta regnkläder på barnen. Satsa på ordentligt fodrade regnkläder under vintern, och ofodrade under vår och sommar. Samma gäller för gummistövlar. Här finns ett stort urval av regnkläder.

Vinteroverall och vinterkängor
Ordentligt värmande vinterkläder är en nödvändig investering. Ibland är barnen utomhus en lång stund trots bitande kyla. Satsa också på ett par rejält varma och vattentäta vinterkängor – Hålls tårna och fötterna varma behålls också värmen i resten av kroppen.

Vantar
Både tunna och tjocka vintervantar är bra att ha. Överlag kan man inte ha för många vantar under höst- och vinterhalvåret på förskolan eftersom hälften slarvas bort och andra hälften är troligtvis blöta och geggiga. Kika in våra favoriter här. Med det sagt – glöm inte namnlapparna på vantarna!

Polokrage
En gosig polokrage för en bar hals kan göra susen för att behålla värmen under kalla vinterdagar. Hitta en favorit här!

Mössa, keps eller solhatt
Inför hösten och vintern är det bra att ha en både tunnare mössa och en rejält tjockfodrad vintermössa. Här hittar du ett stort urval av mössor för alla väder. Inför våren och sommaren är det istället dags att investera i en keps eller solhatt som skyddar barnets känsliga hud mot stark sol. Här hittar du ett stort urval av somriga varianter.


Inför inskolning
Kom ihåg att ta med ombyte och passande ytterkläder redan vid första inskolningdagen så att både du och barnet kan följa med de aktiviteter som förskolan har planerat för dagen.