Dags för 4:e trimestern! Tiden då kroppen (och kanske knoppen?) återhämtar sig från förlossningen och hormonerna går loco. En livsomställning som heter duga – ena dagen svävar du i total eufori medan andra gråter du i kapp med bebis. Jobbigt? Absolut, men ofta helt normalt. Här har vi samlat apparna som hjälper dig med din återhämtning och gör resan in i mammalivet en aningens enklare.


Knipdags
Som nybliven mamma behöver du träna din bäckenbotten med knipövningar varje dag! Knipdags är en bra och enkel app som hjälper dig att hitta rätt teknik. Appen samlar också din träningsstatistik och ger dig tips på varierade övningar. Tack vare pushnotiserna är det enkelt att se till att träningen också blir av. Appen är kostnadsfri, men erbjuder fler funktioner i premiumversionen.

Läs mer och ladda ner Knipdags till Android eller iPhone.Ella
En vårdapp för dig som nybliven mamma. I appen kan du boka digitala möten för rådgivning och enkelt komma i kontakt med experter inom kvinnohälsa som hjälper dig att förebygga och behandla dina besvär. Appen är kostnadsfri, men vårdbokningarnar kostar 250kr per gång. Frikort gäller.

Läs mer och ladda ner Ella här.Mammaträning
Appen som hjälper dig att komma igång med träningen efter förlossningen. Tyvärr finns det få kostnadsfria appar för mammaträning. Hos mammaträning får du tre gratis provtillfällen och tillgång till en hel drös med bra artiklar anpassade för en nyförlöst mamma. I övrigt kostar appen 149 kr/månad.

Läs mer och ladda ner Mammaträning här.Leia
Att fixa inför bebisens ankomst är sen gammalt, men vad många glömmer är att även mamman behöver preppas på vad som kommer hända – både fysiskt och mentalt. I appen Leia finns det mesta du behöver från ett gäng experter inom amning, fysisk och mental återhämtning och föräldraskap. Appen kostar 69kr/månaden.

Läs mer och ladda ner Leia här.

Bonus!Relate boost
Håll kärleken vid liv med Relate boost – en lekfull relationsapp för dig och din partner. Appen hjälper er att stärka er relation med roliga, dagliga utmaningar. Appen är helt kostnadsfri.

Läs mer och ladda ner Relate boost här.

Saknas din favorit? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan.